Al veel donaties voor waterput Nyamira

In Kenia worden droogteperiodes steeds langer en de regenval onvoorspelbaarder. BG Nyamira is volledig afhankelijk van regenwater. Een waterput is daarom al jaren een diep gekoesterde wens. Een waterput waar, naast de kinderen van BG en de leerlingen van de lagere school, ook de lokale gemeenschap van Nyamira gebruik van kan maken.

In haar meeste recente nieuwsbrief vertelde Ria over de wens een borehole te realiseren, volledig werkend op zonne-energie. Voor € 30.000 krijgen maar liefst 36.000 mensen* toegang tot schoon drinkwater. Ria's verhaal leidde de afgelopen dagen tot spontane donaties van verschillende mensen en stichtingen. Inmiddels is er al € 8225 voor het waterputproject binnengekomen. Geweldig! Alle donateurs willen wij hierbij hartelijk bedanken.

Mocht je ook een donatie willen doen, dan kun je je bijdrage overmaken op NL59 RABO 0160 2833 45 t.n.v. Stichting Blessed Genetaion Nederland o.v.v. waterput Nyamira. Wat zou het toch geweldig zijn als het ons met z'n allen gaat lukken om heel veel mensen toegang te geven tot schoon drinkwater. Online doneren kan ook.

*naschrift:

De lokale gemeenschap bestaat uit ongeveer 36.000 mensen. De borehole geeft 2500 mensen toegang tot schoon drinkwater. De gezinnen van de kinderen die bij Blessed Generation naar school gaan profiteren daar thuis ook van.