Hopen op regen

Pas sinds kort in het nieuws in Europa maar voor ons al maanden realiteit: de extreme droogte in Kenia. Rondom Malindi bijvoorbeeld zijn al flink wat mensen vertrokken.

De gevolgen van de droogte zijn enorm. De landbouw heeft het zwaar. Zoals je kunt zien op de foto's staan de rivieren droog en groeien er geen gewassen. Dat betekent dat eten alsmaar duurder en duurder wordt. Maismeel bijvoorbeeld is nu 60% duurder. Al met al een aanslag op onze budgetten.

Gelukkig hoeven we geen extra uitgaven te doen aan water. BG Ruiru en Malindi beschikken over waterputten die we dankzij steun van onze trouwe achterban hebben kunnen realiseren. Wat een zegen! BG Nyamira is echter nog steeds afhankelijk van regenwater. Omdat de regen heel lang op zich liet wachten was het heel spannend of er voldoende water zou zijn. Gelukkig kwam de regen net op tijd. Het is al jaren onze wens om ook in Nyamira een waterput te slaan die bovendien voor de gehele community toegankelijk is. Voor nu hopen we dat de regen aanhoudt.