Blij met samenwerking met Stad en Esch en SMASH in Meppel

Vlak voor de kerstvakantie bracht Ria met haar gezin een bezoek aan Stad en Esch in Meppel, de scholengemeenschap waar Hartger Meihuizen werkt. Hartger is de trainer van onze docenten in Kenia. Ria maakte kennis met de directeur-bestuurder Peter de Visser en kreeg een korte rondleiding door de prachtige school.

Ook spraken Peter de Visser en Hartger met Ria over samenwerking. Stad en Esch gaat Blessed Generation vanaf nu jaarlijks steunen. Elk jaar in november gaan de 2200 leerlingen van Stad en Esch zich volledig inzetten voor de drie lokaties van Blessed Generation en de mensen die hiervoor werken. Het blijft niet bij het organiseren van acties, ook zullen kennis en ervaringen over en weer worden uitgewisseld. Daarnaast gaat de school een structurele bijdrage leveren aan de professionalisering van de docenten bij BG o.a. op het gebied van digitalisering van het onderwijs. Zo blijft Hartger ieder jaar naar Kenia komen om de docenten te trainen.

vlnr: Hartger Meihuizen, Ria, Peter de Visser en Fester

Verder zal SMASH (Stichting Meppel Afrika Steun en Hulp) een belangrijke rol gaan spelen. Sinds 1992 levert Stad en Esch in samenwerking met SMASH een financiële bijdrage aan verschillende projecten in Afrika. Vanaf 1997 richtte SMASH zich op een onderwijsproject op het eiland Madagaskar. Hartger heeft voorgesteld om het doel van de stichting te veranderen naar Blessed Generation in Kenia. Dat voorstel werd vorig jaar goedgekeurd!

Inmiddels heeft de eerste actie al plaatsgevonden. Met de sponsorloop die de leerlingen in november hebben georganiseerd, hebben ze een mooi bedrag binnengehaald. Dit bedrag wordt op 8 januari 2018 bekend gemaakt. 

We zijn SMASH en Stad en Esch ontzettend dankbaar voor hun support en verheugen ons op deze structurele samenwerking!