Oosterkerkgroep uit Zeist op bezoek

De Oosterkerkgroep uit Zeist was half juli in Nyamira voor een verblijf van bijna twee weken in Kenia. Wat is het toch fijn dat er al zoveel jaren een structurele band is met Blessed Generation. Als welkom kregen alle kinderen een studiebijbel. Fantastisch!

De groep jongeren heeft geholpen voedsel te brengen bij gezinnen uit de Nyamira community die ondersteuning nodig hebben. Op het BG terrein hebben ze meegeholpen met de aanleg van dakgoten en het opknappen van de huisjes waar de kinderen wonen. Ondertussen was er tijd om met de kinderen te knutselen, een spelletje of een potje voetbal te doen.

Daarna zijn ze doorgereisd naar de highschool in Ruiru waar ze hard hebben gewerkt om van twee voormalige klaslokalen één grote te maken. Ook hebben ze het meubilair een opfrisbeurt gegeven, geholpen met het planten van gras en struiken en het maken van lampenkappen. Dat staat toch veel gezelliger dan die kale lampenpitjes! Ook hier was er genoeg ruimte om met de studenten van BG High te kletsen, te sporten en te dansen.

Jongeren wereldwijd verschillen uiteindelijk niet zoveel van elkaar. Veelal lopen ze tegen dezelfde dingen aan. Mooi om te zien hoe de afgelopen weken talloze ervaringen werden uitgewisseld!

De jongeren van de Oosterkerk uit Zeist hebben uitgebreid verslag gedaan van hun belevenissen.